Een baan bij De Passerel is niet 100% perfect. Maar voor veel collega’s die hier al jaren werken, is het de mooiste baan die er is. Dat geldt ook voor Adriënne Bredenoord, die hier al zestien jaar werkt. Eerst als Woonbegeleider en inmiddels als Persoonlijk Begeleider en Team Coördinator. Wat daar zo mooi aan is? “Mensen helpen die kleine stapjes te blijven maken. Die tevreden glimlach van bewoners die hier écht een goed en fijn leven hebben. Dat blijft voor mij het mooiste wat er is.”
In de zestien jaar dat Andriënne hier werkt, heeft ze diverse functies gehad, op verschillende locaties. “Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, ben ik hier begonnen als Woonbegeleider. In die functie ben ik me gaan ontwikkelen tot Persoonlijk Begeleider en dus eindverantwoordelijke voor de zorgprocessen. Ook ben ik Team Coördinator en probeer ik knelpunten op de werkvloer te signaleren en te verhelpen. En zo ben ik best wel gegroeid in mijn rol. Dat geeft wel aan dat er heel veel mogelijk is binnen De Passerel.”
Je moet het écht heel leuk vinden. En als dat zo is, dan geeft het enorm veel voldoening.
Veel voldoening
En dat komt vooral door de platte organisatiestructuur, denkt Adriënne: “De Passerel is een kleinschalige organisatie met weinig managementlagen en veel ruimte voor eigen initiatief. Binnen kaders heeft iedereen de vrijheid om naast het reguliere werk nog van alles op te pakken. De een vind dat minder leuk, maar ikzelf houd wel van een uitdaging. Zo maak ik ook de roosters en spring ik vaak genoeg even bij, als er ergens hulp nodig is. Daarom is het af en toe ook best druk en echt niet altijd even makkelijk. Maar dat hoort er gewoon bij. Ik zeg wel eens dat je misschien een beetje gek moet zijn om dit te doen. Je moet het écht heel leuk vinden. En als dat zo is, dan geeft het enorm veel voldoening.”
Kleine stapjes
Het werk is dus zeker niet 100% perfect, maar voor Andriënne wel het mooiste wat er is. “Ik houd echt van deze doelgroep. Bij ons wonen heel diverse mensen, van licht tot matig verstandelijk beperkt of met behoorlijke psychische problematiek. Het maakt me echt trots als we samen die kleine stapjes blijven maken. Het gaat dan wel om heel kleine stapjes, want je hebt gewoon te maken met serieuze problematiek. Maar door samen met de woonbegeleiders en gedragsdeskundigen goed te kijken wat er allemaal nog mogelijk is, kunnen we toch die kleine dingen blijven doen die iemand gelukkig maken. Als je zoiets voor een ander kan betekenen, dan heb je toch het mooiste werk dat er is?”